'Når unge deler sig selv og hinanden nøgne'
Foredrag målrettet forældre
”Der er altså intet forkert eller underligt for den sags skyld i som teenager at sende billeder af sig selv i letpåklædt eller nøgen tilstand til en, man flirter med”.
Udsagnet kommer fra Jeppe Hald, der er projektleder i Sex&Samfund, og det kan få de fleste forældre til at få nervøse tics. For hvad skal man stille op, hvis man frygter, at ens teenager bliver den næste, hvis nøgenbillede går viralt på sociale medier og pornosider, når forbud og løftede pegefingre er ’no go’?
Det giver dette foredrag målrettet forældre til store børn og teenagere et solidt bud på.
Med udgangspunkt i unges personlige fortællinger og et bredt spektrum af ekspertviden fra min bog ’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ tager jeg tilhørerne helt tæt på unges online virkelighed og de hierarkier og kønsnormer, der gør digitale krænkelser til en valuta blandt nogle.
Jeg giver samtidig et overblik over omfanget af digitale krænkelser og lægger op til debat og refleksion hos publikum med lydklip fra unge, der selv er blevet delt eller har delt andre ulovligt.
Foredraget kan tilpasses i tid og indhold efter jeres behov og ønsker. Jeg kan også tage en ung med, der kan fortælle om, hvordan det føles at blive delt uden samtykke, eller en ung, der har selv har modtaget ulovligt materiale og kan fortælle om de overvejelser, han har gjort sig om at dele eller lade være.
Det siger tilhørerne
-
“
Vi har benyttet Millas oplæg til at kickstarte vores kommunale handleplan for digitale sexkrænkelser. Og sikke en øjenåbner!
Vi tror, at vi ved en masse om nøgenbilleder og digitale krænkelser, men at komme helt tæt på et offer i Millas foredrag og høre hendes historie, blæste os alle omkuld.
En hudløs ærlig fortælling fint faciliteret af Milla.
Eva Kofoed ssp-konsulent, Egedal Kommune -
“
Milla Mølgaard og Linea har konstrueret et oplæg, der møder eleverne i øjenhøjde og giver et sjældent indblik i et helt almindeligt ungt menneskes liv, der pludselig ændrer kurs mod afgrunden pga ulovlig deling af intimt materiale.
Milla Mølgaards research kvalificerer Lineas fortælling og vice versa.
I halvanden time sad vores elever helt stille: Lyttede og stillede spørgsmål
Trine Brix Kommunikationsleder og faglig pædagogisk koordinator, Solrød Gymnasium -
“
Vi havde besøg af Milla Mølgaard og Linea på vores gymnasium, og i en yderst veltilrettelagt blanding af fakta og personlige beretninger fik vores elever et bredt og dybdegående indblik i digitale sexkrænkelser og billedeling blandt unge. Eleverne syntes, at arrangementet var virkelig indlevende og inspirerende, og at det var utrolig befriende ikke at blive talt ned til med forbud og skræmmekampagner, men at de i stedet havde haft en nuanceret dialog om emnet
Henrik Dahl Jelstrup gymnasielærer på Rysensteen Gymnasium -
“
Tak for et virkelig godt oplæg og efterfølgende diskussion! Det var både oplysende og inspirerende. Helt sikkert pengene værd. Det vil være en god investering.
Toke lærer på Søhøjskolen -
“
Samspillet mellem Millas årelange og grundige research på problematikken og Lineas personlige beretning om, hvordan man som ung har brug for at blive mødt at voksne omsorgspersoner i sådan en sag, var en øjenåbner for pædagogerne. En af de ting der særligt stod tilbage for deltagerne efter dagen var vigtigheden af som fagprofessionel at dæmme op for den skam børn og unge føler, når de udsættes for digitale krænkelser.
Tak til Linea og dig, for at hjælpe til at gøre et svært emne relaterbart og håndterbart.
Eline Gundersen Professions- og uddannelseskonsulent, BUPL NordsjællandRead more -
“
Tak for et virkelig godt, informativt og relevant oplæg fra både dig og Linea.
Det har været med til at give os et fælles sprog og en fælles forståelse for vores unges digitale liv og ikke mindst kultur.
Efter forældreforedraget oplever vi i større grad en oplevelse af at være fælles om opgaven - altså skole og forældre.
Malou Eide Malmdorf afdelingsleder, Sorø PrivatskoleRead more