'Fra panik til handlekraft'
Foredrag målrettet fagpersoner
”Selv om jeg godt ved, at det ikke er min egen skyld, at en anden deler mig, uden jeg giver lov, er tanken svær at slippe: Hvis jeg ikke havde været et seksuelt væsen, var det her aldrig sket”.
Ordene kommer fra Simone, der blev delt som 17-årig af sin ekskæreste. Hun er en af de unge, der fortæller sin historie i min bog ’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’, der er afsættet for dette foredrag målrettet lærere, pædagoger, SSP-vejledere, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn og unge.
Måske har I en temadag eller en aktuel sag i kommunen, der gør det nødvendigt at få et fælles sprog for, hvad digitale krænkelser er og hvordan man bedst muligt kan håndtere dem, når skaden sker.
Med udgangspunkt i unges personlige fortællinger tager jeg tilhørerne med ind i det maskinrum, hvor vi som voksne ellers normalt er forment adgang. Her kan I få indblik i, hvad der får 20-årige Mike til at presse og true piger til at sende ham nøgenbilleder. I kan høre, hvilke psykologiske konsekvenser det har, når man som 15-årig pige mister kontrollen over sin nøgne krop, eller hvordan det kan ændre et drengeliv, når man som 17-årig pludselig bliver spredt nøgen på Facebook.
I bestemmer varighed og indhold
Ud over at sætte fokus på det pres, kønnene hver især ligger under for i en tid, hvor digitalisering og seksualitet er flettet fuldstændigt ind i hinanden, vil jeg give eksperters og organisationers nyeste bud på, hvad man som fagprofessionel kan gøre for at hjælpe unge til at navigere bedst muligt i en verden, hvor digitale sexkrænkelser er en del af det trusselsbillede, unge såvel som voksne bliver nødt til at forholde sig til.
Foredraget kan designes med udgangspunkt i jeres ønsker og behov både i forhold til varighed og indhold.
Mit oplæg kan desuden suppleres af en ung, der fortæller om, hvordan det føles at blive delt uden samtykke, og om hvordan man kan rejse sig igen efter sådan en oplevelse.
Det siger tilhørerne
-
“
Vi har benyttet Millas oplæg til at kickstarte vores kommunale handleplan for digitale sexkrænkelser. Og sikke en øjenåbner!
Vi tror, at vi ved en masse om nøgenbilleder og digitale krænkelser, men at komme helt tæt på et offer i Millas foredrag og høre hendes historie, blæste os alle omkuld.
En hudløs ærlig fortælling fint faciliteret af Milla.
Eva Kofoed ssp-konsulent, Egedal Kommune -
“
Milla Mølgaard og Linea har konstrueret et oplæg, der møder eleverne i øjenhøjde og giver et sjældent indblik i et helt almindeligt ungt menneskes liv, der pludselig ændrer kurs mod afgrunden pga ulovlig deling af intimt materiale.
Milla Mølgaards research kvalificerer Lineas fortælling og vice versa.
I halvanden time sad vores elever helt stille: Lyttede og stillede spørgsmål
Trine Brix Kommunikationsleder og faglig pædagogisk koordinator, Solrød Gymnasium -
“
Vi havde besøg af Milla Mølgaard og Linea på vores gymnasium, og i en yderst veltilrettelagt blanding af fakta og personlige beretninger fik vores elever et bredt og dybdegående indblik i digitale sexkrænkelser og billedeling blandt unge.
Eleverne syntes, at arrangementet var virkelig indlevende og inspirerende, og at det var utrolig befriende ikke at blive talt ned til med forbud og skræmmekampagner, men at de i stedet havde haft en nuanceret dialog om emnet
Henrik Dahl Jelstrup gymnasielærer på Rysensteen Gymnasium -
“
Tak for et virkelig godt oplæg og efterfølgende diskussion! Det var både oplysende og inspirerende. Helt sikkert pengene værd. Det vil være en god investering.
Toke lærer på Søhøjskolen -
“
Samspillet mellem Millas årelange og grundige research på problematikken og Lineas personlige beretning om, hvordan man som ung har brug for at blive mødt at voksne omsorgspersoner i sådan en sag, var en øjenåbner for pædagogerne. En af de ting der særligt stod tilbage for deltagerne efter dagen var vigtigheden af som fagprofessionel at dæmme op for den skam børn og unge føler, når de udsættes for digitale krænkelser.
Tak til Linea og dig, for at hjælpe til at gøre et svært emne relaterbart og håndterbart.
Eline Gundersen Professions- og uddannelseskonsulent, BUPL NordsjællandRead more -
“
Tak for et virkelig godt, informativt og relevant oplæg fra både dig og Linea.
Det har været med til at give os et fælles sprog og en fælles forståelse for vores unges digitale liv og ikke mindst kultur.
Efter forældreforedraget oplever vi i større grad en oplevelse af at være fælles om opgaven - altså skole og forældre.
Malou Eide Malmdorf afdelingsleder, Sorø PrivatskoleRead more